Publicador de continguts

Actualització de l'impacte global del Covid-19

26.02.2020
Després de confirmar-se que el Coronavirus (Covid-19) ha sobrepassat el nombre d'afectacions d'altres epidèmies mundials recents, tractem d'objectivar quina és la situació actual així com les seves possibles connotacions en termes econòmics i el seu impacte en els mercats financers.

Si bé en un inici el seu impacte es cenyia principalment a la Xina, el nombre d'infeccions a nivell mundial s'està accelerant de manera que l'impacte econòmic en termes de PIB mundial serà previsiblement més significatiu del inicialment previst i dependrà de la durada del procés de contenció del mateix. Tot i que encara és prematur, no descartem que certs països travessin per una recessió tècnica derivada de la menor activitat esperada del comerç mundial per a aquest any.

Fins a la data no s'ha aconseguit desenvolupar una vacuna efectiva per al tractament del virus, encara que es segueix avançant en el seu desenvolupament, sent els grans laboratoris nord-americans els que semblen més propers al seu descobriment. En contraposició a l'expansió de l'epidèmia, a la Xina els esforços titànics en matèria de contenció, que estan duent a terme des de fa setmanes, s'ha traduït en una estabilització del nombre diari de nous casos diagnosticats.

En aquest context, amb tota probabilitat els bancs centrals continuaran donant suport al correcte funcionament dels mercats en el curt termini a força d'injeccions periòdiques de liquiditat en el sistema i/o altres mesures de caràcter heterodox. En aquest sentit, el PBOC ha anunciat diverses mesures d'expansió monetària, com ara la reducció de la ràtio de reserva o la injecció directa de liquiditat en mercat, així com la limitació d'operacions de venda en curt sobre accions xineses. Addicionalment, la probabilitat de noves retallades en els tipus d'interès per part de la Reserva Federal s'ha incrementat substancialment.

Després d'un fort inici d'any, els actius de risc han començat a cedir de forma abrupta desfent els avenços inicials, sent aquells amb major vincle cíclic com el petroli o les matèries primeres industrials els més damnificats.

 

  Accedeix a l' informe complet.

Aplicacions anidades
Botón noticias económicas
Ves Superior