Publicador de continguts

El Grup Caixa d’Enginyers manté a l’octubre alts nivells de qualificació de les estrelles Morningstar en els seus plans de pensions i fons d’inversió

14.12.2020
Quatre dels vehicles d’estalvi i inversió del Grup han rebut una nova estrella Morningstar i sis han mantingut la màxima qualificació -5 estrelles- en totes les categories

El Grup Caixa d'Enginyers ha continuat en la revisió del mes d’octubre amb la tendència creixent en la qualificació dels seus plans de pensions i fons d’inversió registrada en els últims mesos segons el rating Morningstar. Els alts nivells de valoració obtinguts indiquen l’èxit de la metodologia d’inversió pròpia del Grup, reflecteixen la solidesa i resiliència del seu model cooperatiu, i demostren el valor que genera la inversió socialment responsable (ISR), no només en termes de sostenibilitat, sinó també, de rendibilitat.

En línia amb el seu model cooperatiu i responsable, el Grup Caixa d’Enginyers promou la lluita contra el canvi climàtic a través de la inversió en companyies seleccionades i està alineat amb el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). És per això que l’estratègia d’inversió del Grup es basa en 3 pilars fonamentals: l’oferta d’instruments basats en la Inversió Socialment Responsable (ISR) en la seva gamma de productes, a partir de la selecció i exclusió en base a criteris extrafinancers d’integració ASG (que té en compte aspectes Ambientals, Socials i de bon Govern), el creixement sostenible; i la qualitat dels actius en els quals inverteix.

El Grup ha incrementat a l’octubre la qualificació dels seus plans de pensions i fons d’inversió, segons la revisió mensual del rating Morningstar. Respecte al mes de setembre, 4 dels seus vehicles han sumat una nova estrella Morningstar i 6 han mantingut la màxima qualificació de 5 estrelles en totes les categories. Així mateix, tots els plans de pensions de Caixa Enginyers Vida tenen la màxima qualificació en el rating de sostenibilitat.

Així, el pla de pensions CI Skyline, PP ha rebut una nova estrella Morningstar en la categoria a 3 anys i ja compta amb 4 estrelles. Mentre, el fons d’inversió CI Renta A, FI ha augmentat una estrella Morningstar en la categoria a 3 anys, i el fons CI Premier A, FI ha guanyat una estrella en la categoria Overall i a 5 anys respectivament, aconseguint tots ells posicionar-se amb 3 estrelles.

A més, el Grup Caixa d’Enginyers manté alts nivells de qualificació en la majoria dels seus vehicles d’inversió, amb mitjanes de valoració al voltant de les 4 estrelles. Destaquen els plans de pensions CI Multigestió PP, el Caja Ingenieros Climate Sustainability ISR, PP, el Plan de Pensiones de los Ingenieros, PP, i els fons d’inversió CI Environment ISR, FI, CI Iberian Equity, FI i CI Emergentes, FI, que assoleixen de nou la màxima qualificació de 5 estrelles en totes les categories (Overall, a 3 anys i a 5 anys).a.

Paral·lelament, d’entre els vehicles d’inversió del Grup, destaca el fons d’inversió CdE ODS Impact, que ha estat guardonat recentment pels premis “Les 100 millors idees” de la publicació Actualidad Económica en la categoria de Sostenibilitat. Llançat el 2019 per Caixa Enginyers Gestió, es tracta del primer fons del mercat espanyol vinculat al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, concretament, als relacionats amb l’educació, l’aigua i les infraestructures.a.

Sobre Morningstar.

Morningstar és un proveïdor d’anàlisi i avaluacions de productes financers que ha desenvolupat un sistema de classificació que avalua la qualitat dels fons d’inversió en funció de la seva relació rendibilitat-risc i els agrupa en diferents categories, utilitzant dades de rendibilitat dels últims 3, 5 anys i 10 anys. En funció d’aquests criteris, classifica els fons de la següent manera: el 10% dels millors fons reben 5 estrelles, el 22,5% següent, 4 estrelles; el 35% següent, 3 estrelles; el 22,5% següent, 2 estrelles, i l’últim 10%, 1 estrella.

Aplicacions anidades
Botón noticias económicas
Ves Superior