La Fundació Caixa d'Enginyers col·labora amb el programa de Beques Menjador de la Fundació Educo
La Fundació Caixa d'Enginyers, l'expressió de la vocació de responsabilitat social corporativa de Caixa d'Enginyers, ha fet una donació al programa de Beques Menjador de la Fundació Educo. Gràcies a les aportacions dels socis, sòcies i professionals del Grup, 39 nens i nenes podran menjar cada dia d'aquest curs en el menjador escolar, la qual cosa equival a més de 6.000 àpats.
A Espanya, hi ha milions de llars que viuen en situació de pobresa, i la pandèmia no ha fet més que agreujar les diferències econòmiques i socials i ha augmentat considerablement el nombre de famílies vulnerables. Les beques menjador són una manera de garantir un menjar complet i equilibrat al dia, però el seu impacte arriba molt més lluny, ja que, a més de ser una ajuda directa al rendiment dels nens i nenes, té un paper clau en la seva integració a l'escola.
Actualment, el 33% de la població infantil està en situació de risc de pobresa o exclusió social, del qual un 13% viu en pobresa extrema, no obstant això, les beques i ajudes públiques de menjador per a l'educació obligatòria només arriben a un 11% de l'alumnat. Milers de mares i pares fan malabars per poder pagar el lloguer, la llum i l'aigua i per emplenar la nevera. La “nova normalitat”, per a moltes famílies, és la supervivència, i els més indefensos són els nens i les nenes.
Iñaki Irisarri, coordinador de la Fundació Caixa d'Enginyers ha comentat: “Des de la Fundació Caixa d'Enginyers no ens oblidem de les greus conseqüències derivades de la COVID-19, i volem seguir treballant i ajudant com a continuïtat de les accions excepcionals que vàrem començar a desenvolupar a inicis de la pandèmia. En aquest cas, estem recolzant a un dels col·lectius que ha patit en silenci les conseqüències de la terrible situació que vivim”.
La capacitat de rendiment escolar dels infants depèn en gran part que estiguin ben alimentats; i el menjador és, a més, un lloc de trobada en el qual desenvolupar habilitats comunicacionals i teixir relacions. Es tracta d'un espai per a l'educació, protecció i formació de valors, socialització i oci, clau en el dret a l'educació.
En aquest sentit, Irisarri ha explicat que “No es pot permetre que l'ofec de les famílies ofegui també la formació dels seus fills i filles. La inversió en educació ha d'incloure els elements necessaris que garanteixin l'equitat que permeti la compensació de les desigualtats d'origen”.
El Grup Caixa d'Enginyers treballa de manera activa en la consecució dels ODS. Una de les línies d'actuació de la Fundació és garantir la formació i la reinserció social, i aposta per aquest projecte de la Fundació Educo perquè contribueix a garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i està lligat a l’ODS 4.
Notícies relacionades
- La Fundació Caixa Enginyers posa en marxa una campanya de crowdfunding perquè els seus socis i sòcies col·laborin amb el Banc d'Aliments
- La Fundació Caixa Enginyers impulsa la salut financera amb el bot ENGIN
- BCN Fem Tech: més dones en tecnologia; menys precarietat laboral femenina
- La Fundació Caixa d’Enginyers signa un acord de col·laboració amb Càritas Catalunya
- La Fundació Caixa d’Enginyers i els seus socis i sòcies col·laboren amb ASSÍS per donar visibilitat a les dones sense llar