Primera fase de finalistes: Premi Idees Innovadores Isabel P. Trabal
La Fundació celebra aquest any la 5a edició del Premi Idees Innovadores Isabel P. Trabal per impulsar la transformació d'idees de negoci enfocades a millorar la qualitat de vida de les persones, donant prioritat a projectes dels àmbits de l'enginyeria, la sostenibilitat i la preservació del medi ambient.
Amb l’objectiu de donar suport a l'emprenedoria, la Fundació Caixa d’Enginyers ha seleccionat les 10 idees finalistes que participaran en un programa de seguiment, tant a nivell grupal com individual per tal d’evolucionar la idea.
Les idees presentades donen solució a problemes mediambientals i socials com la regeneració de la biodiversitat, la reducció del consum d'energia, la monitorització d'emissions de CO2 a la cadena de valor i la substitució d'envasos d'un sol un fins a idees que milloren la mobilitat a les ciutats, entre d’altres.
Els projectes seleccionats s’endinsaràn en un programa per refinar les idees durant els propers dos mesos i seran assessorats per experts de l'entorn emprenedor. L’estructura d’aquest programa està dividida en tres fases:
- Sessions de formació: impartides per formadors especialitzats amb experiència acreditada en el seu camp, així com coneixement del món de l’emprenedoria. Aquesta primera fase està estructurada en 24 sessions, de 2h cadascuna, amb conceptes sobre l’emprenedoría, el procés de desenvolupament del client i l’ anàlisis de competidors, entre d’altres.
- Classes invertides: 3 sessions de dues hores de duració dinamitzades i guiades per un expert en aquesta dinàmica. Es realitzen de manera conjunta amb tots els participants, on els diferents grups presenten el progrés de cadascun dels projectes de manera que la resta pot valorar i aportar el seu feedback per poder millorar la idea inicial. Cada sessió està basada en presentar una activitat diferent a partir del contingut après en les formacions.
- Mentories de negoci: 6 hores de mentories individuals per equip amb mentors que acompanyen els participants a la resolució i validació de qüestions específiques dels seus projectes a través de l’eina virtual Sharing Academy. L’objectiu de les sessions de mentoring és ensenyar exemples pràctics de com altres equips han complert els seus experiments. Així mateix, hi ha una borsa d’hores addicionals per aquells equips que requereixin ajuda addicional, o per emprenedors que tinguin dubtes puntuals durant l’any.
Finalment, un jurat seleccionarà la millor idea, a la qual se li atorgarà un premi de 10.000 € per fer del projecte, una realitat.
Notícies relacionades
- Participem en la jornada “Dones i Enginyeria: Construint el futur”, organitzada per la UAB
- Aprenent les STEAM a través del joc amb ENGINY-era
- La Fundació col·labora amb el programa de coaching experiencial “REIMPULSA 50+”
- Acompanyant el talent amb el programa “Mentoring d'Excel·lència” de Dona i Enginyeria
- La Fundació Caixa d’Enginyers llança la 6ª Edició del ‘Premi Idees Innovadores Isabel P. Trabal’