La conservació del medi ambient i la sostenibilitat són prioritàries per al Grup. Per això, des de la Fundació treballem en aliança amb universitats i organitzacions del tercer sector per sensibilitzar sobre la importància de tenir cura del planeta i buscar solucions i alternatives per mitigar els efectes del canvi climàtic.
Col·laboració en els diferents projectes que aquesta associació realitza per a preservar els boscos a Caldes de Malavella i Albera (Girona), com la creació d'un segon itinerari forestal terapèutic, la consolidació d'un santuari forestal de biodiversitat i la parametrització dels beneficis ambientals que aquest santuari ofereix a la societat.
Contribució al projecte “Enginyeria per al Desenvolupament Humà” a través del projecte formatiu “Avançant en la millora de les capacitats de professionals enginyers en la implementació dels drets humans a l'aigua i al sanejament (DHAS)”.
L'objectiu és assegurar que els i les professionals, tant del sector de l'aigua com de la cooperació al desenvolupament, coneguin en profunditat les responsabilitats que impliquen i l'ús d'eines eficaces per a la identificació de vulneracions i l'avanç en la garantia dels DHAS.
La Fundació col·labora en l'Institut d'Innovació Social d'ESADE a l'estudi "Transició cap a una economia baixa en carboni", mitjançant el qual es pretén sensibilitzar la població en temes relacionats amb la petjada de carboni i els seus efectes en el canvi climàtic.
La Fundació també ha col·laborat per a la creació i el desenvolupament de publicacions sobre finances sostenibles, com per exemple “Taxonomia verda”, a través del centre EsadeEcPol.
Consulta el 1er estudi que es centra en els sectors financer i alimentari.
Col·laboració en el projecte “Ramats de Foc”. Aquest projecte té per objectiu reduir el risc d'incendis forestals mitjançant el manteniment i/o la recuperació de cultius llenyosos, tradicionalment localitzats entre la zona urbanitzada i la massa forestal, perquè la població estigui menys exposada a ells. Al mateix temps, aquest projecte vol donar valor als productes que provenen d'aquests ramats i cultius amb la creació d'un segell que explica als consumidors la seva contribució directa en la prevenció d'incendis.
Col·laboració en l'impuls del programa “Ciència en Societat”, l'objectiu de la qual resideix a involucrar als ciutadans perquè aquests identifiquin senyals que ens avisen de possibles riscos ambientals com, per exemple, la presència d'espècies exòtiques invasores, l'augment dels nivells d'aigua o els canvis en la fenologia. Aquesta aliança s'emmarca en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per a fer front als reptes socials, econòmics i mediambientals globals a través d'una ciutadania informada i implicada en la presa de decisions.
L'objectiu és sensibilitzar als joves sobre la vital importància de protegir i conservar la biodiversitat de les mars i oceans. La Fundació ha col·laborat a través del projecte “Petits oceanògrafs”, un projecte de divulgació de l'Institut de Ciències de la Mar de Barcelona (ICM-CSIC) que porta l'oceanografia a aules de cicle superior de primària a través d'una experiència vivencial de la ciència.
Organització sense ànim de lucre que té l'objectiu de desenvolupar projectes per a lluitar contra la crisi climàtica: l'escalfament global, la contaminació i tots els altres efectes nocius que les nostres accions causen sobre la salut de la Terra i de les espècies que l'habitem. La Fundació participa en l'impuls dels projectes “GRAFECO2” i “CAPTACO2”, que investiguen i desenvolupen solucions tecnològiques per a elaborar instruments de captació del CO₂ atmosfèric i reduir l'efecte d'hivernacle.
Col·laboració en el programa “Pensament i Creativitat”, que té l'objectiu d'estimular l'esperit emprenedor amb projectes relacionats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU potenciant rols com a impulsors del canvi social. Hem participat en l'organització i el desenvolupament de vuit sessions pràctiques que han induït la creació de 80 projectes relacionats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible seguint la metodologia Candy Innovation Model, amb la participació de 782 estudiants.