Publicador de continguts

Una mirada als guanyadors de les anteriors edicions del Premi Emprenedoria II

17.09.2020
Entrevista al guanyador del Premi Emprenedoria 2016: Oriol Grau / Chief Executive Officer

Ens pots explicar a què es dedica la teva empresa?

BCIRCULAR desenvolupa materials avançats a partir de tota mena de compòsits de fibra de carboni que han acabat la seva vida útil (vehicles, avions, pales d'aerogenerador, bicicletes, etc.). La producció de materials avançats d'alta qualitat a partir de residus és possible gràcies a una tecnologia de reciclatge desenvolupada per la mateixa empresa. Aquesta tecnologia permet aplicar l'economia circular al sector dels compòsits, fet que resol el problema global derivat de la gestió d'aquest material.

Quina ha estat l'evolució d'aquests últims anys?

BCIRCULAR es va fundar el 2016 i pocs anys després ha estat reconeguda com una de les start-ups europees de l'àrea cleantech amb més potencial de creixement. Actualment, BCIRCULAR col·labora amb grans players del sector aeronàutic, eòlic i automobilístic.

Quins són els reptes més importants als quals us heu enfrontat? Quins són els pròxims?

En una start-up existeixen infinitat de reptes: des de les dificultats tècniques, comercials i financeres fins a la necessitat de crear un equip fort i cohesionat. En el nostre cas, les dificultats tecnològiques són les més complexes. Nombroses empreses i centres tecnològics han provat de reciclar els compòsits d'una forma viable sense èxit. Nosaltres, per aconseguir-ho, no només hem hagut de desenvolupar una tecnologia neta i disruptiva, sinó que també hem treballat en el desenvolupament de processos de producció per implementar la fibra de carboni recuperada en nous productes (gransa reforçada, impressió 3D, infusió de resina, etc.).

Quins són els pròxims reptes?

Hem avançat molt des de la nostra fundació, però encara ens queda molt per fer. Volem que els nostres materials avançats formin part de la gamma de productes tècnics i sostenibles del futur. Paral·lelament, tenim un ferm compromís amb el medi ambient i els nostres esforços estan enfocats a fomentar la transició de l'actual model de gestió i producció cap a sistemes més sostenibles. Altres reptes estan associats a l'escalat tecnològic i a l'expansió internacional de la nostra tecnologia i els nostres materials. També estem immersos en diferents consorcis nacionals i internacionals.

 

 

Com us va ajudar el fet de ser guanyadors del Premi Emprenedoria Fundació Caixa d'Enginyers?

El Premi Emprenedoria Fundació Caixa d'Enginyers va ser molt especial per a nosaltres, perquè va ser un dels primers premis que vam obtenir. La contribució econòmica va ser vital per dur a terme inversions en equips i en assajos. També va aportar motivació a tot l'equip i, sobretot, va ajudar el projecte generant confiança, un factor importantíssim per a qualsevol start-up, ja que aquesta tipologia d'empreses dur associat un alt risc intrínsec a la nova tecnologia i al mercat. Finalment, postular i obtenir el premi és la millor carta de presentació de l'empresa per treballar amb la Fundació Caixa d'Enginyers. Com els seus números indiquen, la Fundació està realitzant una extraordinària tasca per fomentar i donar suport al teixit emprenedor nacional.

Envia el teu missatge per animar que nous emprenedors postulin la seva candidatura al Premi Emprenedoria Fundació Caixa d'Enginyers 2020 #PremioFCE2020!

Potser la meva resposta és políticament incorrecta emmarcada en l'escenari actual que vivim, amb la pandèmia i la crisi mundial que se'n deriva. Però, realment, penso que vivim en un moment interessantíssim per a la humanitat. Crec fermament que el món necessita canviar i està canviant. Nombroses empreses estan apostant per millorar el seu compromís social i ambiental, al ritme que les start-ups estan guanyant notorietat en el mercat. Hi ha moltíssim per fer, i els emprenedors, l'Estat, la Comissió Europea i organismes com la Fundació Caixa d'Enginyers hi juguen un paper transcendental. En l’àmbit autonòmic, nacional i europeu també s'estan fomentant moltíssimes iniciatives. Així que, malgrat aquest dramàtic escenari d'incertesa que vivim, és un bon moment per emprendre. I que ningú no s'equivoqui: emprendre no és fàcil, és tremendament complex, però el Premi Emprenedoria Fundació Caixa d'Enginyers és la millor manera de projectar una nova idea empresarial. La candidatura es presenta de forma rapidíssima i simple, i el benefici econòmic i intangible del premi és fantàstic.

 


Premi Emprenedoria 2020

CONVOCATÒRIA OBERTA PREMI EMPRENEDORIA FUNDACIÓ CAIXA D’ENGINYERS 2020

La Fundació Caixa d'Enginyers llança el Premi Emprenedoria 2020 per a la Tecnologia, Innovació i Sostenibilitat.

L'empresa guanyadora rebrà un total de 15.000 € atorgats directament per la Fundació.

Com presentar-s’hi?

Registra-t’hi on-line a través del formulari següent

Mes informació aquí 

Aplicacions anidades
Botón noticias fundación
Ves Superior