Publicador de continguts

Caixa d’Enginyers col·labora amb l’Educació Financera

04.10.2021
El Dia de l'Educació Financera és una iniciativa promoguda pel Pla d'Educació Financera conjuntament amb diverses institucions i entitats col·laboradores, de les quals forma part Caixa d’Enginyers. Aquesta cita porta celebrant-se des de l'any 2015 cada primer dilluns del mes d'octubre, amb iniciatives dutes a terme per tot Espanya i per a tots els públics.

L’Educació Financera és una peça clau en el progrés social, el creixement econòmic i l'apoderament financer. És essencial per gestionar les finances personals de manera correcta, per desenvolupar hàbits d’estalvi, per organitzar despeses i, resumidament, per entendre com funciona la societat. Així mateix, és l'eina clau per millorar la inclusió social i la qualitat de vida de la població.

Un dels principals projectes de l’Entitat és la col·laboració, per vuitè any consecutiu, en el programa d’Educació EFEC del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, que té com a objectiu fer arribar, de forma gratuïta i voluntària, sessions d’educació financera als centres educatius de Catalunya.

D’altra banda, a través de la Fundació Caixa d’Enginyers, el Grup manté un acord amb l’Institut d’Estudis Financers (IEF) per impulsar l’Observatori de Divulgació Financera. Es tracta d’una plataforma electrònica d’accés lliure i gratuït en la qual es publiquen documents de divulgació i recerca financera per tal de difondre novetats i innovacions que es produeixin en la pràctica dels mercats financers i les seves institucions.

Hem editat, mitjançant la Fundació, la segona Guia dels Quaderns de Finances i Assegurances, enguany dedicada a la previsió social: “Com construir avui la pensió de demà a través d’eines per planificar el teu futur”. Aquests quaderns són una publicació periòdica amb caràcter divulgatiu que tenen com a objectiu formar i informar els socis i sòcies de l’Entitat sobre diferents aspectes rellevants de les finances i de les assegurances, de manera clara i transparent. També hem elaborat una guia pràctica d’inversions: “Com estalviar i invertir en temps de tipus d’interès molt baixos o negatius”.

Complementem la formació adreçada als nostres socis i sòcies amb una àmplia oferta de webinars i tallers pràctics gratuïts. Durant aquestes sessions, els assistents poden aprendre, per exemple, a sistematitzar la inversió en borsa, a aprofitar el potencial dels fons d’inversió o a planificar la seva jubilació.

A més, la UNACC, de la que Caixa d’Enginyers és membre, se suma també a la celebració del Dia de l’Educació Financera amb dos tallers que s’imparteixen en centres educatius de diferents punts de la geografia espanyola –en col·laboració amb la Unió Espanyola de Cooperatives de l’Ensenyament- enfocats a la sostenibilitat financera de les llars. 

Aplicacions anidades
Ves Superior