Publicador de continguts

Caixa d’Enginyers, nova Empresa Premium de la Cambra de Tarragona

31.03.2023

Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona, i Eduard Barcons, director de Banca Institucional a Catalunya i Balears del Grup Caixa d’Enginyers, han signat el conveni Premium de la Cambra de Tarragona. Un acord pel qual el Grup Caixa d’Enginyers farà costat a aquelles iniciatives que en matèria de dinamització econòmica, vertebració del territori i foment de la internacionalització de les empreses s'impulsen des de la Corporació tarragonina.

El Grup Caixa d'Enginyers és un grup cooperatiu de crèdit i serveis financers i asseguradors dirigit a professionals i a empreses de tot el territori espanyol, ja siguin del sector de l'enginyeria o d'altres àmbits, que desenvolupa un model de negoci propi (els clients són també socis) i sostenible. A més de ser solvent, transparent i rigorosa, Caixa d'Enginyers és una entitat cooperativa propera, compromesa, amb una clara vocació de servei personalitzat i amb la missió de generar valor compartit a més del component financer.

La sostenibilitat és un dels eixos vertebradors del Grup, visible en tots els seus àmbits d'actuació més enllà dels projectes de responsabilitat social corporativa. En aquest sentit, a més de ser una entitat neutra en carboni o d’estar adherida al Pacte Mundial de les Nacions Unides, és innovadora en l'oferta de productes i serveis responsables, com ara el CdE ODS Impact ISR, FI, el primer fons d'una gestora nacional en què els Objectius de Desenvolupament Sostenible, ODS, i el seu mesurament determinen la política d'inversió del fons.

D'acord amb el compromís del Grup de contribuir al creixement sostenible de l'economia, Caixa Enginyers Vida i Pensions ha estat pionera en el mercat espanyol en el llançament de plans de pensions individuals gestionats sota una estratègia d'inversió socialment responsable. Actualment, el 75 per cent del patrimoni gestionat en plans de pensions incorpora l'etiqueta ISR a la seva denominació.

L'any 2021 l'Entitat va desenvolupar una metodologia pròpia que mesura l'impacte ambiental dels fons d'inversió. Es tracta de CIMS, la Calculadora d’Impacte Mediambiental i Social, que ofereix una perspectiva diferent de com analitzar els fons d'inversió des de l'òptica ambiental, social i de governança. Actualment, el 85 per cent del patrimoni gestionat en fons d'inversió i plans de pensions promou característiques socials i/o mediambientals segons la normativa SFDR.

Caixa d'Enginyers aposta per la digitalització i, paral·lelament, per un model de proximitat que preveu l'atenció i l'assessorament personalitzat a través d'oficines, l'Entitat en té un total de 33. Per potenciar aquest ADN digital, proper i una atenció personalitzada integral, Caixa d'Enginyers té disponible un servei innovador a socis amb metodologia agile, una nova manera de treballar flexible que permet als gerents una atenció digital que complementa l'assessorament presencial.

Amb els convenis Premium, la institució que presideix Laura Roigé està creant tot un seguit de sinèrgies amb les principals empreses de les Comarques de Tarragona, o amb aquelles amb interessos al territori, i assolint d'aquesta manera el múscul necessari per seguir fent de la Cambra de Tarragona un proactiu referent de la societat civil en l'impuls de l'economia i al servei de l'emprenedoria.

Aplicacions anidades
Ves Superior