Publicador de continguts

Caixa Enginyers Gestió renova la seva posició com a primera Entitat a obtenir la certificació ASG atorgada per MainStreet Partners

06.03.2024
La Gestora de fons del Grup Caixa Enginyers també ha obtingut la màxima qualificació en totes les categories realitzades als informes de Principis per a la Inversió Responsable (PRI)

La filial de Caixa Enginyers es situa dins del primer quartil de les millors gestores boutique internacionals amb best practices en processos d'Inversió Sostenible

 


 

Caixa Enginyers Gestió, gestora del Grup Caixa Enginyers, renova la seva posició com a primera gestora del mercat espanyol a obtenir la certificació ASG (Ambiental, Social i de Governança) atorgada per MainStreet Partners, boutique d’ESG Advisory establerta a Londres i creada el 2008. La Gestora de fons del Grup també ha obtingut la màxima qualificació a totes les categories realitzades als Informes de Principis per a la Inversió Responsable (PRI), que tenen com a objectiu construir un llenguatge comú i un estàndard de la indústria per informar sobre activitats d'inversió socialment responsable (ISR).

A més, des de MainStreet Partners remarquen que la Gestora de fons del Grup es situa dins del primer quartil de les millors gestores boutique internacionals amb best practices en processos d'Inversió Sostenible. Aquest reconeixement manté a Caixa Enginyers Gestió en una posició de lideratge a nivell nacional quant a la solidesa de processos generals d'inversió sostenible i integració ASG. En concret, cal assenyalar que la filial de Caixa Enginyers destaca per situar-se entre les 10 principals gestores nacionals amb major nombre de fons d'inversió sostenibles sota l'article 8 del Reglament de Divulgació de Finances Sostenibles (SFDR), que garanteix que són fons que promouen característiques socials i/o mediambientals, i entre les 20 gestores nacionals amb més patrimoni d'inversió que promou característiques mediambientals i/o socials.

Daniel Sullà, director general de Caixa Enginyers Gestió, afirma que “renovar la certificació ASG i obtenir la màxima qualificació en totes les categories analitzades en l'Informe anual PRI, és una mostra del nostre ferm compromís com a Grup amb les pràctiques i la inversió sostenible”. En aquest sentit, reconeix que “com a gestora de fons som conscients de la importància de promoure una inversió financera conscient i respectuosa amb el planeta i amb la societat, un aspecte que forma part de l'ADN cooperatiu del nostre Grup”.

 

CI Iberian Equity, un fons cinc estrelles, segons Morningstar

L'excel·lència dels fons de Caixa Enginyers Gestió no és solament una qüestió de sostenibilitat, també es troba en la rendibilitat i el risc d'aquests. De fet, Morningstar, empresa referent en el món de l'anàlisi financera que cataloga i classifica els fons d'inversió en funció de la seva relació rendibilitat-risc, ha qualificat amb cinc estrelles el fons CI Iberian Equity. Amb aquest exitós resultat CI Iberian Equity es manté entre el 10% de fons que aconsegueixen obtenir la màxima puntuació en aquest rànquing de gestores espanyoles. Addicionalment, el fons ha aconseguit la màxima qualificació al Ràting de Sostenibilitat de Morningstar, la qual cosa reflecteix el seu ferm enfocament i dedicació amb la inversió sostenible. El director general de Caixa Enginyers Gestió assegura que “obtenir les cinc estrelles i els cinc planetes en el Ràting de Morningstar ens enorgulleix enormement ja que reconeix el nostre compromís de proporcionar oportunitats d'inversió sòlides i equilibrades als nostres socis i sòcies”.

Aplicacions anidades
Ves Superior