Publicador de continguts

La Fundació Caixa d'Enginyers selecciona les 10 startups finalistes de la 10ª edició del Premi Emprenedoria

14.11.2022

Oniria Therapeutics, UniSCool, Clevergy, Kreios Space, AirCO2, Mapsi, Jolt, Theker, Economagnet i Recovo són les startups triades com a finalistes.

La 10ª edició evoluciona respecte a les edicions anteriors incorporant un programa d'acceleració personalitzat per a les candidatures finalistes, que es desenvoluparà durant el darrer trimestre d'aquest 2022, amb l'objectiu de millorar els seus projectes empresarials durant el certamen.

La startup guardonada, que es coneixerà el gener del 2023, rebrà una dotació econòmica de 15.000€ per desenvolupar el seu projecte.

 

La Fundació Caixa d'Enginyers, l'expressió de la vocació de responsabilitat social corporativa de Caixa d'Enginyers, ha seleccionat les 10 startups finalistes del seu Premi Emprenedoria, que aquest any celebra la desena edició. Totes pertanyen als àmbits de la tecnologia i la innovació, amb especial atenció a la indústria 4.0, l'energia sostenible, l'alta tecnologia i l'economia circular, en definitiva, sectors que es troben dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

A continuació es presenten les 10 startups finalistes:

1. Oniria Therapeutics: es tracta d'una empresa biofarmacèutica en etapa preclínica que té com a objectiu el desenvolupament de fàrmacs innovadors en l'àmbit de l'oncologia de precisió.

2. UniSCool: ofereix una solució de refredament transversal amb capacitat per solucionar els problemes tèrmics dels centres de processament de dades, dispositius electrònics, plaques fotovoltaiques i vehicles elèctrics.

3. Kreios Space: startup que desenvolupa un sistema de propulsió elèctrica per a satèl·lits, introduint al mercat de la tecnologia aeroespacial solucions que permeten col·locar els satèl·lits en una posició abans no possible, i una millor monitorització d'aspectes. Aquesta tecnologia es diu ABEP (Air-Breathing Electric Propulsion) i permet que els satèl·lits orbitin més a prop de la Terra sense fer servir combustible.

4. Clevergy: neix amb el propòsit de connectar a comercialitzadores energètiques amb els seus consumidors per assolir els seus objectius de descarbonització, permetent estalviar diners energia i contribuir a un futur més sostenible. En proveir les comercialitzadors amb resultats del consum dels seus usuaris, aquestes són capaces d'entendre el consumidor d'una manera molt més detallada.

5. AirCO2: solució per a empreses i propietaris forestals per calcular, reduir i compensar la petjada de carboni.

6. Mapsi: ha desenvolupat una tecnologia revolucionària basada en infrarojos, capaç de detectar temperatures, gasos, líquids o sòlids. Això pot ser molt útil per a la indústria o la sanitat, per exemple, ja que amb un simple filtre es podria detectar la presència de gasos nocius o controlar les emissions de CO2.

7. Jolt: consisteix en un mètode ultraràpid per fabricar elèctrodes industrials autoportants i impulsar el mercat de l'hidrogen verd. El procés es basa en la combustió de solucions, produint òxids metàl·lics amb un rendiment significativament millorat a un cost reduït. Aquests elèctrodes s'utilitzaran inicialment en electrolitzadors i piles de combustible, però amb el potencial, en un futur, de ser aplicats a altres àrees de negoci com el cloro-àlcali i les bateries.

8. Theker: companyia de tecnologia de soldadura i desoldadura microelectrònica més avançada del món que aposta per la refabricació automatitzada tot fomentant l'economia circular.

9. Ecomagnet: posseeix una tecnologia que permet fabricar pols d'imant a partir d'imants rebutjats.

10. Recobo: és una plataforma de revenda B2B on les marques poden comprar i vendre teixits sobrants. Contribueixen a un futur circular a la moda a través de la tecnologia, la traçabilitat i el poder de la comunitat. A través de la recuperació tèxtil les marques els poden donar una segona oportunitat i minimitzar-ne l'impacte ambiental.

Aquest any, a diferència de les edicions anteriors, la Fundació Caixa d'Enginyers evoluciona el certamen incorporant un programa d'acceleració personalitzat que finalitzarà al desembre, amb l'objectiu de millorar els projectes empresarials dels finalistes. Així, cadascuna rebrà una mentoria personalitzada i formació sobre “lean startup”. L'equip de mentors està format per emprenedors amb profunds coneixements en màrqueting, vendes, models de negoci, entre d'altres especialitats, i membres del Patronat de la Fundació Caixa d'Enginyers amb una llarga trajectòria dirigint empreses. Així mateix, les startups finalistes tindran accés al campus virtual, que compta amb 24 mòduls de Formació Lean Startup.

Aquest premi s’emmarca en l’activitat de la Fundació Caixa d‟Enginyers, que centra la seva actuació en accions relacionades amb la sostenibilitat i el medi ambient, el suport a les persones en risc d‟exclusió social i el foment d’activitats de recerca que contribueixin a perfeccionar el món laboral i empresarial. Dels deu finalistes, s'escollirà un guanyador, que es coneixerà el gener del 2023 i que rebrà una dotació econòmica de 15.000€ per desenvolupar el projecte.

Per a Iñaki Irisarri, coordinador de la Fundació Caixa d'Enginyers: “Durant tots aquests anys hem recolzat projectes molt diversos a través dels guardons de la Fundació, però tots tenen alguna cosa en comú, més enllà de tot l'esforç i il·lusió dels qui els presenten, la utilització de l'enginy i la innovació per millorar les nostres vides i, en definitiva, la societat. Així, mitjançant aquest premi volem reconèixer el talent i l'excel·lència professional de les startups presentades amb la finalitat de fer dels seus projectes, tota una realitat i generadora de valor i impacte social”.

 

Aplicacions anidades
Botón noticias fundación
Ves Superior