La Fundació Caixa d’Enginyers patrocina el Baròmetre Industrial 2021 elaborat pel COGITI
El V Baròmetre Industrial, elaborat pel Consejo General de la Ingeniería Técnica Industrial de España (COGITI) y que patrocina la Fundació Caixa d’Enginyers constata la caiguda del sector industrial durant la pandèmia i preveu una complicada recuperació si o s’utilitzen de manera eficient els fons associats al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Aquesta és una de les principals conclusions que s’extreu de la cinquena edició del baròmetre.
Aquest estudi sociològic, elaborat a través de les respostes de més de 3.500 enginyers tècnics industrials i graduats en enginyeria de la branca industrial de tots els àmbits productius i de tota la geografia espanyola, valora la situació actual del sector a Espanya i la seva evolució i també la incidència de la crisi generada per la Covid-19 a l’economia de les empreses industrial i com està afectant l’increment del preu de l’energia a l’activitat industrial, així com la repercussió dels fons Next Generation EU al creixement del sector.
El president del COGITI, José Antonio Galdón, assenyala que “el V Baròmetre Industrial reflecteix l’evident millora de les condicions globals del sector en relació al caòtic any 2020, però a la vegada posa de manifest l’alta incertesa que existeix al sector i els nombrosos problemes als que ha d’enfrontar-se a curt termini sense que existeixi una estratègia clara per a dinamitzar aquest importantíssim sector productiu i estratègic”.
Per a Galdón, “l’encariment i el desproveïment de matèries primeres, els elevats costos energètics, les nombroses inversions a realitzar, la dificultat de les pimes per accedir als fons, i la pròpia situació d’inestabilitat que estem vivint, estan afectant de manera especial al teixit industrial, que sens dubte està més necessitat d’estímuls que mai. Però també hi ha moltes oportunitats i reptes per al sector que no podem deixar escapar i per les que hem d’apostar decididament, i és que hem de ser capaços de liderar les tecnologies i crear l’entorn productiu, amb les que realitzar la transició energètica i sostenible de la nostra economia, perquè seran l’eix del desenvolupament dels propers anys”.
Per llegir l’informe complert segueix aquest enllaç.
Notícies relacionades
- La Fundació Caixa d’Enginyers crea el “Bosc Caixa d’Enginyers” amb 5.500 arbres, reforestant més de 150 hectàrees
- Més de 270 dones sense llar rebran ajuda gràcies a la darrera campanya de crowdfunding de la Fundació Caixa d'Enginyers
- “Nereidas” és el projecte guanyador de la 5ª edició del “Premi Idees Innovadores Isabel P. Trabal” de la Fundació Caixa d'Enginyers
- La Fundació Caixa d'Enginyers fomenta la mobilitat internacional dels estudiants de Mallorca amb la Beca Erasmus