La Fundació col·labora amb el programa de coaching experiencial “REIMPULSA 50+”
Del 6 de novembre del 2023 al 6 de febrer del 2024 va tenir lloc el programa “REIMPULSA 50+”, liderat per la Fundació Caixa Enginyers i organitzat pel Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de la Comunitat Valenciana. Aquest programa de coaching experiencial busca dotar de competències professionals i personals dones de més de 50 anys amb títol universitari per millorar la seva ocupabilitat i recuperar el seu valor en el mercat laboral.
Segons les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) del segon trimestre del 2023, 760.000 aturats a Espanya feia dos o més anys que buscaven feina, i pràcticament la meitat d'aquests, 361.600, tenen més de 50 anys. De tots els aturats que fa més de dos anys que busquen feina, el 55 % són dones; i entre els més grans de 50, elles també són majoria.
Fidel al seu compromís d'afavorir la igualtat d'oportunitats en l'ocupació i la inserció social, la Fundació Caixa Enginyers ha participat en el programa “REIMPULSA 50+”, un programa de coaching experiencial per a dones més grans de 50 anys residents a la Comunitat Valenciana que tinguin una titulació universitària i es trobin en situació de desocupació. El seu objectiu és generar valor i augmentar l'ocupabilitat d'aquestes dones, així com millorar-ne les habilitats professionals, promovent-ne la participació i l'intercanvi d'experiències.
Durant 4 mesos, “REIMPULSA 50+” ha permès a un total de 15 dones adquirir noves habilitats personals i professionals per afrontar els nous reptes del mercat laboral. El programa, dirigit per Juan Fernando Bou, CEO de Bou Consultores, i Ana Añón, mentora i coach, s'ha compost de 10 jornades presencials de coaching experiencial, 21 hores de desenvolupament personal i 1 jornada de tancament d'alt impacte, dirigida per Arancha Arenas, enginyera industrial i creadora del projecte de consultoria del benestar The Balance Key.
Al llarg del programa han après rutines de benestar orientades als processos de recerca de feina en què han de demostrar competències tècniques i professionals. També s'hi han inclòs dinàmiques grupals sobre situacions que es poden trobar en un procés de selecció de personal o la creació d'una bona identitat digital a les xarxes socials, entre altres temes clau per al col·lectiu.
Notícies relacionades
- Participem en la jornada “Dones i Enginyeria: Construint el futur”, organitzada per la UAB
- Aprenent les STEAM a través del joc amb ENGINY-era
- Acompanyant el talent amb el programa “Mentoring d'Excel·lència” de Dona i Enginyeria
- La Fundació Caixa d’Enginyers presenta el ‘Futur de l’Enginyeria’ com a motor econòmic al Parlament de Catalunya