The Predictive Company. Premi Idees Innovadores 2019
Com va començar el vostre projecte?
Tot neix del programa The Collider de la Mobile World Capital. Ells busquen projectes innovadors a les universitats amb un fort potencial i gent del món del business perquè junts creïn una start-up. El que ens ha unit a tots han estat les ganes de crear una empresa amb una base tecnològica molt forta i amb un impacte bo en els seus clients i el planeta (a través d'optimitzar l'ús d'energia, abaixem la despesa energètica i les emissions de CO2).
Quins han estat els passos des de l'inici fins a arribar fins aquí?
Primer, va ser passar el filtre de The Collider: dels deu projectes que van començar, només tres van donar vida a una empresa.
A partir d’aquí, iniciem la recerca dels nostres primers partners, com ara Climate-KIC, pel nostre impacte ambiental. Alhora, els nostres primers projectes pilots: en firmem dos, un amb el Canòdrom de La Sagrera i un altre amb l’ESCO ENERTIKA, que gestiona el parc d'edificis de la Politècnica de Madrid. També buscàvem un tercer edifici (tipus oficines), així que guanyar aquest premi i, a més, aconseguir el nostre tercer pilot a les oficines de Caixa d'Enginyers ha estat una doble sorpresa.
Quins valors vol transmetre com a empresa?
La nostra solució, a part de permetre importants estalvis energètics (i econòmics) als seus usuaris, té un impacte ambiental important, i jugar un paper en la lluita contra el canvi climàtic ens omple d'orgull. Però no és només el que fem, sinó també com ho fem. Estem mirant la certificació B Corp, ja que creiem en el valor del business com a força de bé.
Com se us va presentar la idea de participar en el Premi Idees Innovadores? En quina fase es trobava el projecte en aquell moment?
Érem just en la fase de creació del Business Model i començant a utilitzar el model de negoci Lean Canvas, així que hi encaixava perfectament. En la nostra incubadora es va esmentar el premi i tots ens hi vam inscriure. El fet d’haver estat seleccionats com a finalistes ens ha donat l'oportunitat de parlar amb un expert en Lean Canvas, el qual ens ha guiat en el camí, i ha estat supermotivador.
Com descriuríeu l'experiència de guanyar el premi? Com valoraríeu l'oportunitat?
Per a nosaltres, a part de la immensa alegria, ha estat una validació que anem pel bon camí i una ajuda important en una de les fases més difícils. Però jo crec que vam saber anar més enllà del simple premi. El fet de començar ara una col·laboració que permetrà a Caixa d'Enginyers ser encara més eficient en els seus consums energètics és, potser, el premi més gran.
En què us ajudarà el premi per avançar en el vostre projecte? Quins són els vostres reptes de cara al futur?
El focus ara és tancar els pilots com més aviat millor perquè els usuaris puguin avaluar l'impacte que té la nostra tecnologia. Per a nosaltres, no és tant validar la tecnologia, ja que els científics porten més de deu anys treballant-hi i l'han validada en altres projectes puntuals amb clients com SEAT, sinó el nostre flow operacional, els costos reals, els temps d'implementació, etc. En definitiva, és tenir aquests primers clients contents i que parlin bé de nosaltres.
Notícies relacionades
- El Grup Caixa Enginyers, a través de la seva Fundació, es bolca en el suport als afectats per la DANA
- La Fundació Caixa Enginyers concedeix més de 140 premis i beques que reconeixen el talent i crearan noves oportunitats per a les noves generacions d’enginyeres i enginyers
- Impulsem el talent sènior femení amb el programa de coaching experiencial INSPIRA 50+
- Una vegada més, la solidaritat dels socis i sòcies de Caixa Enginyers ha fet possible assolir la missió de la Fundació d’ajudar a col·lectius vulnerables
- La Fundació Caixa Enginyers posa en marxa una campanya de crowdfunding perquè els seus socis i sòcies col·laborin amb el Banc d'Aliments