UniSCool, guardonada amb el Premi Emprenedoria de la Fundació Caixa d’Enginyers
La Fundació Caixa d'Enginyers, l'expressió de la vocació de responsabilitat social corporativa de Caixa d'Enginyers, ha atorgat la 10ª edició del Premi Emprenedoria a UniSCool, una spin-off sorgida de la Universitat de Lleida i la Universitat de Sherbrooke (Canadà) que té l'objectiu de reduir el consum elèctric dels centres de dades i alhora incrementar-ne la velocitat i fiabilitat del processament.
L'empresa lleidatana ofereix un producte que elimina les restriccions tèrmiques per incrementar la capacitat de processament dels centres de dades i permet el creixement ràpid d'aplicacions com 5G, RV o IA amb un baix consum energètic, alt rendiment i espai reduït de forma sostenible i respectuosa amb el medi ambient. UniSCool ha rebut una dotació econòmica de 15.000€ per impulsar i desenvolupar el seu projecte.
UniSCool va ser creada el 2022 per Montse Vilarrubí i Jérôme Barrau, investigadors de l'Escola Politècnica Superior de la UdL juntament amb Luc Fréchette (Universitat de Sherbrooke) i Ramón Jiménez (CEO de l'empresa).
“És tot un orgull haver estat guardonats amb el Premi Emprenedoria, sens dubte, el reconeixement a tota la nostra feina. Busquem convertir-nos en la solució referent de refredament transversal als problemes tèrmics de centres de processament de dades, dispositius electrònics, plaques fotovoltaiques i vehicles elèctrics, creiem realment en el nostre projecte i que a més serem una solució real per a les empreses. A més, és tot un orgull per a nosaltres poder tenir un impacte real a la societat i millorar-la”, ha declarat Ramón Jiménez, CEO de UniSCool.
A diferència de les anteriors edicions d'aquest premi, la Fundació Caixa d'Enginyers ha incorporat un programa d'acceleració personalitzat que va finalitzar el mes de desembre passat, amb l'objectiu de millorar els projectes empresarials dels finalistes: Oniria Therapeutics, Kreios Space, Clevergy, AirCO2, Mapsi, Jolt, Theker, Ecomagnet, Recobo i, la guanyadora, UniSCool. Totes han rebut mentories personalitzades i formacions seguint la metodologia de desenvolupament de negocis i productes “Lean Startup”. Així mateix, les startups finalistes han pogut accedir a un campus virtual amb 24 mòduls de Formació Lean Startup.
Aquesta 10ª edició del Premi Emprenedoria posa èmfasi en projectes relacionats amb el desenvolupament sostenible, la tecnologia i la innovació, amb especial atenció a la indústria 4.0, l'energia sostenible, l'economia circular, l'alta tecnologia, i els sectors que es trobin dins els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides.
El guanyador ha estat escollit per un panell d'experts que ha valorat la viabilitat i la solidesa establerts conforme el mercat, l'avantatge competitiu, l'equip i la possibilitat de generar valor a la societat.
Per a Iñaki Irisarri, responsable de la Fundació Caixa d'Enginyers: “Amb aquest premi donem suport i impulsem el talent dels emprenedors que busquen dur a terme projectes innovadors en el marc de la indústria 4.0 i el desenvolupament sostenible. Tot i això, un dels factors més importants és que aquestes startups aconsegueixin generar un valor i un impacte positiu en la societat fent realitat els seus projectes”.
La Fundació Caixa d’Enginyers centra la seva actuació en accions relacionades amb la sostenibilitat i el medi ambient, el suport a les persones en risc d’exclusió social i el foment d’activitats de recerca que contribueixin a perfeccionar el món laboral i empresarial.
Notícies relacionades
- #CEApropa, l'oficina bancària mòbil de Caixa Enginyers, engega motors
- #CEApropa, l'oficina bancària mòbil de Caixa Enginyers, inicia el seu recorregut pels municipis catalans el 16 de setembre
- Caixa Enginyers Gestió renova la seva posició com a primera Entitat a obtenir la certificació ASG atorgada per MainStreet Partners
- La Fundació Caixa d’Enginyers crea el “Bosc Caixa d’Enginyers” amb 5.500 arbres, reforestant més de 150 hectàrees